Yüzlerce yönetici ve akademisyen tarafından imzalanan bildiride, “Yapay zekadan kaynaklanan yok olma riskini azaltmak, salgın hastalıklar ve nükleer savaş gibi diğer toplumsal ölçekli risklerin yanı sıra küresel bir öncelik olmalıdır" denildi.

Korkutan bildirinin zmzacıları arasında Google'ın DeepMind, ChatGPT geliştiricisi OpenAI ve yapay zeka girişimi Anthropic’ten yetkililer yer aldı. 

Küresel liderler ve endüstri uzmanları, iş piyasalarını önemli ölçüde etkileyebileceği, milyonların sağlığına zarar verebileceği ve dezenformasyon, ayrımcılık ve kimliğe bürünmeyi silah haline getirebileceği varoluşsal korkular nedeniyle teknolojinin düzenlenmesi için çağrılarda bulundu.

‘İYİ ANLAMADIĞIMIZ İÇİN…’

Oxford Üniversitesi'nde makine öğrenimi profesörü Michael Osborne, "Bu kadar çok insanın bu mektuba imza atması gerçekten dikkate değer. Bu, yapay zeka alanında çalışanlarımız arasında varoluşsal risklerin gerçek bir endişe kaynağı olduğuna dair artan bir farkındalık olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Osborne, "Yapay zekayı çok iyi anlamadığımız için, onun gezegende rekabet halindeki yeni bir organizma türü olarak rol oynayabileceği ihtimali var, yani bizim tasarladığımız bir tür istilacı. Yıkıcı etkilere sahip olabilir" diye ekledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER