Kayyım yönetiminde bulunan ve devralınan belediyelerdeki borçlar gündemdeki yerini koruyor.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, Van Büyükşehir Belediyesi'nde kayyım yönetiminin sona ermesinin ardından önceki yönetimin DEM Partili yeni yönetime 8,8 milyar TL'yi aşan borç bıraktığı tespit edildi.

Van Belediyesi'ne bağlı kurumlar olan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi ile BELVAN Ulaşım da borçlu durumda bulunduğu gözlemlendi.

Bu durum, belediyenin finansal tablosunu olumsuz etkiliyor ve yeni yönetimin mali yapıyı güçlendirme çabalarını artırıyor.

Van halkı ve ilgililer, belediyenin mali durumunun iyileştirilmesi ve hizmetlerin aksamadan devam etmesi için yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.

Çukura düşerek ölen Edanur'un soruşturmasında yeni gelişme! Gözaltı kararı verildi Çukura düşerek ölen Edanur'un soruşturmasında yeni gelişme! Gözaltı kararı verildi

DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, konuyla ilgili olarak, "Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. Bu tahribatı da tüm meclis üyeleriyle birlikte göreceğiz. 2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla borç 8,5 milyar TL'ye ulaşmış" dedi.

Kayyum Van