Modern Türk şiirinin önde gelen ismi Nazım Hikmet, doğumunun 122. yıldönümünde Prag’da anıldı. 

"DÜNYA ÇAPINDA TANINIYOR"

Anma töreninde bir konuşma yapan T.C. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış “Türkçemizi en güzel şekilde mısralaştıran Şair Nazım Hikmet’i sürgün yıllarının bir döneminde yaşadığı Prag’da sıkça vakit geçirdiği Slavia Cafe'de onuruna düzenlenen edebiyat ve müzik gecesinde andık. Eşim Beyhan hanımla birlikte bu gecede Nazım’ın ve Türk edebiyatının dostları ile birlikte olmaktan onur duyduk. Nazım Hikmet'in 20. Yüzyılın en büyük şairlerinden biri olarak dünya çapında tanındığı konusunda herkes hemfikirdir” dedi. 

NAZIM'IN ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ

Etkinlikte Prag’da yaşayan Istanbullu sanatçı Roksan Mandel ve Suriyeli müzisyen Marwan Alsolaiman, Nazım’ın şiirleriyle bestelenen eserleri icra ederken, Çek sanatçı Hana Malthauserová şairin Çekçe’ye çevrilen şiirlerini seslendirdi. 

Oscar Ödül Töreni'nde, Oppenheimer fırtınası! Tam 7 ödül kazandı Oscar Ödül Töreni'nde, Oppenheimer fırtınası! Tam 7 ödül kazandı

TÜRK-ÇEK İLİŞKİLERİNDE YAPICI ROL OYNADI

Gecede Büyükelçi Egemen Bağış ve eşi Beyhan N. Bağış yakın bir zaman önce Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısı ile Türk Çek ilişkileri ve Prag’daki Türk Büyükelçiliğinin resmi konutu ile ilgili yayınlanan kitabın bir nüshasını Slavia Cafe’nin sahibi Jozef Onderka ve eşi Petra Onderkova’ya hediye ederek, kitapta Nazım’ın Türk-Çek ilişkilerinde oynadığı yapıcı role de atıf yaptıklarını vurguladılar.