Satış, Roman Abramovich'in Chelsea'nin sahibi olarak 19 yıllık geçirmesinin ardından gerçekleşti. Hükümetten yapılan açıklamada, "Roman Abramovich'in yaptırımının ardından hükümet, Chelsea Futbol Kulübü'nün futbol oynamaya devam edebilmesini sağlamak için çok çalıştı" denildi.

SAVAŞ MAĞDURLARINA DEV YARDIM

Açıklamanın devamında, “Satıştan elde edilen gelirin Ukrayna'da savaş mağdurlarını desteklemek için insani amaçlar için kullanılmasını sağlama sürecine şimdi başlayacağız" denildi.

Abramovich ve danışmanları, çoğunluğu Kaliforniyalı bir yatırım şirketi olan Clearlake Capital tarafından finanse edilen ve LA Dodgers'ın yarı sahibi Todd Boehly'nin öncülük ettiği bir grupla bu ay 4.25 milyar sterlinlik bağlayıcı bir anlaşma imzaladılar.

HÜKÜMET TAKIMI KISITLAMIŞTI

Chelsea'nin eski sahibi, Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından, kulübü satışa çıkardıktan günler sonra 10 Mart'ta İngiltere hükümeti tarafından yaptırıma maruz kaldı. Kulüp daha sonra sıkı bir hükümet işletme lisansı altına alındı ve Abramovich'in diğer tüm Birleşik Krallık varlıkları donduruldu. Yaptırım şartlarına göre Chelsea, mevcut oyuncularla veya harici hedeflerle herhangi bir transfer gerçekleştiremedi, ancak devralma tamamlandığında, takım her zamanki gibi çalışabilecek. (Sky News)