TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Görüşmelerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı.

'HERKESİN MUTABIK KALDIĞI BİR TUTAR'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sunumunda asgari ücrete dair de açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Ay başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz. Çalışanlarımıza yönelik enflasyona karşı koruma prensibimizi, önümüzdeki dönemlerde de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu

'PRİM TABANINI GENİŞLETECEĞİZ'

Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz. Kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının desteklenmesi, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması; bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik yatırımların özendirilmesi gibi amaçlarla bugün 17 farklı prim teşvik, destek ve indirimi uyguluyoruz."

'İŞGÜCÜMÜZ 507 BİN ARTTI'

"Ağustos itibariyle son bir yılda; işgücümüz 507 bin artarak 34,9 milyon, istihdamımız 667 bin artarak 31,7 milyon, işsiz sayımız 160 bin azalarak 3,2 milyon ve işsizlik oranımız 0,6 puan azalarak yüzde 9,2 olmuştur. Bu oran, son 9 yılın en düşük işsizlik seviyesidir. Genç işsizlik oranı da 2020’de yüzde 25,9 iken Ağustos 2023 itibarıyla yüzde 17,2’ye düşmüştür."