Dünya ve Avrupa Atletizm Şampiyonaları'nda elde ettiği sayısız başarı ile göğsümüzü kabartan ve geçtiğimiz günlerde spor uzmanı olarak atanan down sendromlu milli atlet Münevvere Yılmaz, Polemik TV'ye konuk oldu.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü vesilesiyle Polemik TV'den Aykut Metehan'a konuşan milli atlet, "Sporu bırakmayacağım, hedefim Çekya'daki Dünya Şampiyonası'nda derece elde etmek'" dedi.

'HAYATA BİR SIFIR GERİDE BAŞLADIK'

Başarılı sporcunun annesi Hanife Yılmaz, hayata '1-0' geride başladıklarını ancak kızlarının azmi, isteği ve başarıları ile durumu dengelediklerini söyledi. "Allah bugüne kadar bizleri destekleyen Funda Hoca'mızdan ve Oğuz Hoca'mızdan razı olsun, onlar bizi hiçbir zaman ayırmadı. Münevvere'yi her zaman eşit bir sporcu olarak gördüler" ifadelerini dile getirdi.

'AZMİN ZAFERİ'

Münevvere'nin sayısız başarısından (1500 metre koşuda Avrupa rekoru, 800 metre koşuda Avrupa şampiyonluğu, cirit atma ve gülle atmada Avrupa 2.'liği, 1500 metre yürüşte Avrupa 3.'lüğü) da bahseden anne Hanife Yılmaz, "Bu başarıların perde arkasında Münevvere'nin azmi yatıyor. 'Azmin zaferi' diyoruz biz buna" ifadelerini kullandı.

MADALYALARINI CUMHURBAŞKANINA TESLİM ETTİ

Avrupa Şampiyonası öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, madalyaları kazanacağını ve kendisine takdim edeceğini söyleyen Yılmaz, "Ben sözümü tuttum. Cumhurbaşkanımıza madalyalarımla beraber gittim. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.