Yapay zekâ geleceğin teknolojisi olarak gelişmeye devam ederken, tarışmalarıda beraberinde getirmeye devam ediyor. Birçok iş kolunda insan faktörünü es geçeceği tartışılan bu teknoloji için içlerinde teknoloji sektörünün öncü isimlerininde olduğu kişiler tarafından durdurulması gerektiği düşünülüyor.

'6 AY ARA VERİLSİN' DEMİŞTİ

Elon Musk da dahil olmak üzere 1.600’den fazla araştırmacı ve teknoloji uzmanı, toplum ve insanlık için derin riskler oluşturduğunu iddia ettikleri için yapay zekâ gelişimine altı aylık bir ara verilmesi çağrısında bulunmuştu.
Son olarak ünlü yatırımcı Warren Buffett yapay zekâ konusundaki düşüncelerini dile getiriyor. Buffett ve ortağı Charlie Munger, Nebraska’daki bir toplantıda teknoloji ve yapay zeka hakkındaki görüşlerini masaya yatırdı.

YAPAY ZEKA KONUSUNDA ENDİŞE HAKİM

Microsoft’un kurucularından olan, arkadaşı Bill Gates’ten ChatGPT dersi aldığını söyleyen Buffett, hızla gelişen programlarla ilgili korkularını dile getirdi. Buffett, yapay zekânın yeteneklerinden etkilendiğini söylese de teknoloji konusunda biraz endişeli olduğunu belirtti.

ATOM BOMBASI BENZETMESİ

Ünlü yatırımcı, “Bir şey her türlü şeyi yapabildiğinde biraz endişeleniyorum. Çünkü onu geri alamayacağımızı biliyorum ve bilirsiniz, atom bombasını İkinci Dünya Savaşı’nda çok ama çok iyi bir nedenle icat etmiştik” dedi.
Buffett, yapay zekânın, insanların nasıl düşündüğü ve davrandığı dışında dünyadaki her şeyi değiştireceğine inandığını da belirtti.

Buffett’ın ortağı olan Charlie Munger da yapay zekâ konusundaki endişelerini açıkladı:
“Yapay zekâya ile ilgili bazı şeylerden kişisel olarak şüpheliyim. Bence eski moda zekâ oldukça iyi çalışıyor.”