Amerika’da yaşayan ve Berklee College Of Music’in Film Müziği departmanının bölüm başkan yardımcısı olan Türk besteci Esin Aydıngöz, Tim Burton’ın yeni dizisi “Wednesday”de aranjör olarak yer aldı.

Dizinin ilk bölümünde Wednesday’in The Rolling Stones’un “Paint It Black” eserini çaldığı sahnedeki viyolonsel düzenlemesi ve üçüncü bölümde Nevermore Akademisi öğrencilerinin Fleetwod Mac’in “Don’t Stop” eserini çaldıkları sahnedeki lise bandosu düzenlemesi Esin Aydıngöz ve Alana Da Fonseca tarafından yapıldı.

Aydıngöz, aynı zamanda Elgar ve Vivaldi gibi klasik bestecilerin eserlerinin çalındığı sahneler için de aranjman, orkestrasyon ve notasyon yaptı.

wednesday turk bestecisi esin

Grammy Ödülleri için oy kullanan Recording Academy Üyesi olan Esin Aydıngöz, The Alliance for Women Film Composers’in en genç yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda genel sekreteri.

“Songs for World Peace” projesi için de Türkiye’yi temsil eden müzisyen, Ocak 2018’den beri Disney’in farklı projelerinde çalışıyor. Disney Music Group’un grubu DCappella’nin yardımcı müzik direktorü de olan Aydıngöz, Tayvan’da yapılan “Disney Fantasy Piano Ensemble” konserinde aranjör olarak yer aldı.

Müzisyen, New York Comic Con 2022’de güncel Hollywood ve Broadway projelerinin tartışıldığı bir panelde de panelist oldu.