İddia gerçekleşirse, Wimbledon, Rusları doğrudan reddeden ilk tenis organizasyonu olacak. ATP ve WTA Tours ve Uluslararası Tenis Federasyonu, Rusya ve müttefiki Belarus'tan oyuncuların yarışmaya devam etmelerine izin verdi, ancak ulusal bayraklarının gösterilmesi veya milli marşlarının çalınması yasaklandı. 

KAMERANIN MERCEĞİNE YAZI YAZDI

Ayrıca Rusya ve Belarus, Davis Kupası ve Billie Jean King Kupası gibi takım yarışmalarından men edildi. Bu karar, Daniil Medvedev ve Andrey Rublev'in Wimbledon erkekler kurasında yarışmasını engelleyecekti. Rublev geçen ay Dubai'de kazandığı bir maçın ardından bir televizyon kamerasının merceğine "Savaş yok lütfen" yazıp manşetlere çıktı. Kadınlar tarafında ise Anastasia Pavlyuchenkova, Daria Kasatkina ve Veronika Kudermetova karardan etkilenenler arasında yer alacak.

Sportico’nun haberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e siyasi destek gösteren Belaruslu oyuncuların da yasaklanıp yasaklanmayacağının net olmadığı belirtildi. İki yüksek dereceli kadın oyuncu, Aryna Sabalenka ve Victoria Azarenka, turnuvaya Belarus'tan katılıyor.

‘PUTİN’E BAĞLILIKLARINA GÖRE ALALIM’ FİKRİ

İngiliz Spor Bakanı Nigel Huddleston Mart ayında yaptığı açıklamada, Büyük Britanya'da "kesinlikle Rusya bayrağını dalgalandıran hiç kimseye izin verilmemesi veya etkinleştirilmesine izin verilmemesi gerektiğini" söyledi ve Rus sporcuların Putin'e bağlılıkları konusunda taranabileceği fikrini öne sürdü.

Batı, Rusya'nın işgaline diğer bireysel spor dallarında şimdiden yanıt verdi. Rus ve Belaruslu koşucuların bu hafta başlarında gerçekleşen Boston Maratonu'na girmesine izin verilmedi. Rus paralimpik sporcuları, işgalin başlamasından kısa bir süre sonra Kış Paralimpik Oyunları'ndan çıkarıldı.

Wimbledon 27 Haziran'da başlayacak. (Reuters)