Bu kapsamda son dönemde daha çok giriş ve orta segmente odaklanıldığını görüyoruz. Son olarak Redmi Note 12 5G Android 13 güncellemesi aldı.

Redmi Note 12 5G Android 13 güncellemesi aldı

Xiaomi’nin 2022’de kullanıcıların beğenisine sunduğu Redmi Note 12 5G Xiaomiui‘nin haberine göre MIUI 14 güncellemesi almaya başladı. Yeni yapı şu anda ilgili telefonun Avrupa ve Global ROM’unu çalıştıran varyantları için yayınlanırken, çok yakında diğer varyantlar için de kullanıma sunulacak. Bunun dışında MIUI-V14.0.2.0.TMQEUXM ve MIUI-V14.0.3.0.TMQMIXM yapı numaralarına sahip ve Haziran 2023 güvenlik yamasını bünyesinde barındırıyor.

MIUI 14 BİZLERE NELER SUNUYOR?

Xiaomi’nin yaptığı etkinlik ile birlikte yeni arayüzün önemli detaylarına artık hakimiz. Öncelikle artık kullanmadığınız ama yine de sistem izin vermediği için kaldırılamayan temel uygulamaların bir çoğunu silebileceksiniz. Ayrıca Xiaomi, çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere uygulamaların çalışmasını hafifleten foton motoru (foton engine) teknolojisi sayesinde, üçüncü parti uygulamaların güç tüketimlerinin yüzde 22 oranında azaltılacağına dikkat çekiyor.

Şirketin bir diğer iddiası ise sistem performansının ciddi oranda geliştiği yönünde. Öyle ki Android 13 ve MIUI 14 ikilisiyle birlikte sistem akıcılığı yüzde 88 oranında arttırıldı. Buna rağmen güç tüketiminde ise yüzde 16’lık bir iyileştirme mevcut. Her ne kadar sistem performansı yükseltilmiş olsa da Xiaomi’nin verileri MIUI 14’ün bir önceki sürümden yüzde 23 oranla daha az alan kapladığını gösteriyor.

Bu sonuç MIUI arayüzünün yeniden ele alınması ve baştan geliştirilmesi ile oluyor. Yeni MIUI 14 artık eski sürümlere göre daha hızlı olmasının yanında daha kararlı ve daha az alan kaplıyor. Yalnız Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili modellerin bu yeniliklere odaklı optumize edildiğini hatırlatmakta fayda var.

MIUI 14 ile birlikte yeni "süper simgeler" adı verilen bir özellik daha sunuluyor. Ana ekrana farklı semboller ekleyebilmenize olana sağlayan bu özellik ile birlikte, daha canlı bir tema oluşturmak mümküne hale geliyor.

(Shiftdelete)