Süper Kupa’da büyük derbinin Suudi Arabistan’da oynanması öncesinde yaşanan Atatürk krizi ile iptal olması hala gündemde. Yeni Şafak gazetesi yalan iddialarla kriz yarattığını söyleyerek Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u hedef gösterdi.

"BIKTIK SENİN KRİZLERİNDEN"

Yeni Şafak gazetesinin bugün yayınlanan haberinde “Ali Koç hep provokasyon peşinde: Bıktık senin krizlerinden” başlığı yer aldı. Ali Koç’un Gezi eylemlerine destek verdiği ve ülkenin güvensiz olduğuna dair bir imaj yarattığına ilişkin başlıkların da bulunduğu haberde Cuma günü yaşananları da kasıtlı yaptığı belirtildi.

Yeni Şafak krizin yalan iddialarla ortaya çıktığını şu şekilde ifade etti:

“Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Cuma günü ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili, Suudi yetkililer “Atatürk” konusundaki taleplerini reddettiği için maça çıkmayacaklarını ilan etti. “Atatürk imzalı pankart ve tişörtlere izin verilmediği” iddiası yayıldı. Ancak bunun gerçek olmadığı, protokol krizinin son dakika talepleri nedeniyle patlak verdiği ortaya çıktı. Oysa daha birkaç ay önce Fenerbahçe’nin AEK Larnaka’yı 2-1 mağlup ettiği maç öncesi stada girişte Rum güvenlik görevlileri Türk bayraklarını toplamış, pankarttaki Türk bayrağı kapatılmıştı. Koç tüm bunlara sessiz kalıp takımı maça çıkartmıştı.

"KRİZ KASTEN ÇIKARILDI"

Türkiye’nin gündemine oturan Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçına ilişkin dikkat çeken bir detay daha günyüzüne çıktı. “Cumhuriyet ilkeleri, Atatürk duruşu” diyerek takımı sahaya çıkartmayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 28 Kasım’da bugünü işaret eden bir açıklama yapmıştı. Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan’da oynanması fikrinin Ali Koç’tan geldiği iddia edilince Fenerbahçe kulübünden yapılan “O gün geldiğinde kimin ne duruş sergileyeceği görülecektir” şeklindeki açıklama, bugünkü krizin de kasten çıkarıldığının göstergesi”

ABDULKADİR SELVİ'DEN ‘OPERASYON' İDDİASI

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bir operasyon yapıldığını iddia ediyor. Selvi’nin yazısına göre TFF ve iki büyük kulübün kararıyla Suudi Arabistan’da maçın oynanması kararlaştırıldı. Ancak Erdoğan’ın haberi olmadan verilen kararın sonradan bildirildiği aktarılıyor. Selvi yazısında krizin noktasını şöyle belirtiyor:

Ekonomik krizin faturası vatandaşa: Geçmişte neredeydiniz? Ekonomik krizin faturası vatandaşa: Geçmişte neredeydiniz?

“Maç günü operasyon başlıyor. Maçın başlayacağı gün sosyal medyada önce Suudluların İstiklal Marşımızın okunmasına ve Türk bayrağının açılmasına izin vermediği haberi yayılıyor. Dezenformasyonla mücadele merkezi bu haberin doğru olmadığı duyurusunu yapıyor.

Ne oluyorsa ondan sonra oluyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın son günde verdikleri teklifler ortaya çıkıyor.

"SUUDİLER ATATÜRKLÜ FORMALARI KABUL ETMİYOR"

Fenerbahçe maça, “Yurtta Sulh Cihan’da Sulh” pankartı ile çıkmak istediğini, Galatasaray ise “Ne Mutlu Türküm diyene” dövizini taşımak istediğini bildiriyor. Fenerbahçe açılış seramonisine futbolcuların üzerilerinde Atatürk resmi olan formalarla çıkmasını teklif ediyor. Suudi Arabistan yetkilileri bunu kabul etmiyor.

Netice itibarıyla kartopu yuvarlandıkça büyüyor, sonunda bir krize dönüşüyor. İş Atatürk tartışmasına dönüşüyor. Maç oynanmıyor, takımlarımız Türkiye’ye dönüyor.”

NE OLMUŞTU?

Süper Kupa final maçında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartlarının yer almasına ve formalarına izin verilmemesi üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları Türkiye’ye geri dönmüştü.