Yozgat'ta hastanede yangın ve gaz kaçağı tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği olay yerine yetişmeye çalışan itfaiye ve ambulansları gören bir araç ani fren yapınca, 5 araçlık zincirleme kaza yaşandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ‘oksijen tüpü patlaması’ ile meydana gelen yangın ve gaz kaçağı ile ilgili tatbikat yapıldı. 350 kişinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği, oksijen tüpü patlaması sonucu zemin katta çıkan yangında laboratuvar zarar gördü. Üst katlarda mahsur kalan insanlar, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle olumsuz etkilendi.

ANKA'nın haberine göre olay yerine emniyet, jandarma, 112 sağlık ekipleri, AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri ulaştı. Bölgede, geniş güvenlik önlemleri alındı. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken AFAD ekipleri de gaz sızıntısı kontrolünü yaptı. Senaryo gereği, bina içerisinde mahsur kalan yaralıların yakınları panikle hastaneye girmeye çalışırken, emniyet ekipleri müdahale etti. Tatbikatı vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Ümraniye'de İETT otobüsü iş yerinin bahçesine girdi Ümraniye'de İETT otobüsü iş yerinin bahçesine girdi

Tatbikatın yapıldığı bölgedeki tali yolda konuşlandırılan tatbikatta görev alan itfaiye ve ambulanslar, tatbikat alanına ulaşabilmek için siren çalarak Yozgat-Kayseri bağlantılı Cemil Çiçek Bulvarına çıkış yaptı. Yozgat’tan Kayseri istikametine giden araçlar, siren sesleri ve trafik ekiplerini görünce frene basıp, hızlarını düşürmeye çalıştı. Kontrolden çıkan araçlar birbirine girdi, zincirleme trafik kazası meydana geldi. 5 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralanarak, hastaneye kaldırıldı, durumlarının iyi olduğu bildirildi.