Yapı Kredi Bankası’nın teknoloji iştiraki olan Yapı Kredi Teknoloji şirketinde çalışan Efe Demir, intihar ederek hayatını kaybetti. Patronların Ensesindeyiz Banka Emekçileri Dayanışma Ağı’nın aktardığı bilgilere göre iş yerinde mobbinge maruz kalan Demir bu duruma dayanamayarak intihar etti.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Depremzedelerin kredilerinin ertelenmesine dönük talepte bulunan Efe Demir, bu talebinden dolayı bir süredir iş yerinde baskılara maruz kalıyordu. Geçtiğimiz günlerde yine uzun saatler çalıştırılırken ve bu sırada ağır şekilde baskı uygulandıktan sonra sinir krizi geçirerek camdan atlayarak intihar etti.
Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan Demir için başsağlığı mesajı yayımladı.

YAŞADIĞI BASKIYI ÜST YÖNETİME BİLDİRMİŞ

Teftiş ekipleri ve savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddiaya göre hayatını kaybetmeden önce Efe Demir'in yaşadığı mobbingi ve sorumluların baskısını anlattığı bir e-postayı üst yönetime göndermiş.

Patronların Ensesindeyiz Ağı tarafından yapılan "Arkadaşımızın hesabını soracağız" yazılı paylaşımda "Ne istedi Efe Demir? Depremzedelerin kredilerinin ertelenmesi! Mobbingi artırdınız, sabah saatlerine kadar çalıştırdınız. Çok ağır baskı uyguladınız. Siz de biliyorsunuz. Hesap vereceksiniz!" şeklinde ifadelerde bulunuldu.