Nüfus memurundan aldıkları bilgilerle müşterilerin banka hesaplarına ulaştılar.

İstanbul merkezli 2 ilde banka müşterilerinin hesaplarını ele geçirerek içini boşaltan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında bir nüfus memurunun da bulunduğu 7 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin nüfus memurundan vatandaşlara ait bilgileri aldıkları, bu verileri kullanarak kişilere ait sim kartlar çıkarıp banka hesaplarına ulaştıkları öğrenildi. Şebekenin yaklaşık 3 milyonluk vurgun yaptığı belirtildi. Banka müşterilerinin internet hesaplarını ele geçirerek içindeki paraları boşaltan şüphelilere yönelik çalışma yapan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Mersin’de bir şebekenin izine ulaştı.

YENİ KART ÇIKARDILAR

Şebekeyi incelemeye alan polis, dolandırcılık yöntemini de belirledi. Suç şebekesinin, önce banka müşterilerine ait cep telefonu hatlarını ele geçirdikleri anlaşıldı. Bu işlem için cep telefonu bayilerine giden şüphelilerin, sim kart değişikli istedikleri öne sürüldü. İddiaya göre, dolandıracakları kişiye ait sim kartı iptal eden dolandırıcılar yeni kart çıkardı. Daha sonra bankaları aradıkları tespit edildi.

BANKA HESAPLARINI ELE GEÇİRDİLER

Sözcü'de yer alan haberde şebeke üyeleri banka operatörlerine, sim kart değişikliği yaptıklarını söyleyerek yeni şifre istedi. Operatörün sorduğu soruları doğru yanıtlayan dolandırıcılar, internet hesaplarını da ele geçirdi. Sim kartı iptal olan banka müşterisi ise kendisine mesaj ulaşmayınca durumdan haberi olmadı.

BİLGİLER NÜFUS MEMURUNDAN SIZDI

Hesaplardaki paraları boşaltan şebeke üyelerinin, kişilere ait bilgileri nereden aldığı polis ekipleri için önemli bir araştırma konusu oldu. Çalışmalar yoğunlaşınca, kişisel verilerin Mersin'deki bir nüfus memurundan sızdığı anlaşıldı. Nüfus memurundan bilgileri alan dolandırıcıların açık kaynak taraması yaptığı ve hedeflerini bu araştırmalarla belirlediği öğrenildi.

2 MİLYON 750 BİN LİRA

Yapılan araştırmalarda, şebekenin 1 milyon 808 bin lira vurgun yaptığı öğrenildi. Ayrıca 945 bin liralık bir paraya ise bloke koydurulduğu belirtildi.

7 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis, bu sabah İstanbul ve Mersin'de 9 adrese baskın düzenledi. Aralarında nüfus memurunun da bulunduğu 8 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden birinin yurt dışında olduğu belirtildi.