CHP’den 25. dönem Kocaeli Milletvekili seçilen ve 3 dönem süren milletvekilliği sürecinde İzmit Körfezi ve Marmara Denizi’nin kirliliği hakkında meclise pek çok önerge sunan dönemin milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in öngörüleri gerçek oldu. 

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’in 2016 tarihinde meclise sunduğu önergede, yaşanan kirlilikle ilgili özellikle meclis araştırması açılması gerektiğini savunmuş, geçmişte 20 yılda bir yaşanan alg patlamalarının her sene yaşanmasının normal olmadığını belirtmişti. 
 
"DENİZİN DENGESİ BOZULDU" DİYE UYARMIŞTI
 
Başkan Hürriyet, o dönem verdiği araştırma önergesinde şu ifadelere yer vermişti:
 
*Daha önceleri Marmara Denizi’nde ve özellikle İzmit Körfezi’nde 20 yılda bir görülen alg patlamasının artık yılda dört defa görülmesi denizin dengesinin bozulduğunu da açık açık göstermektedir. 

*Kirazlıyalı Sahili’nde denizin kirliliğine dayanamayan balıklar ölerek sahile vurmaya başladı. Gölcük ve Başiskele sahillerinde toplu balık ölümleri görüldü. 

*İzmit Körfezi’nde yaşanan kirliliğin Marmara Denizi’nin tamamını etkileyebileceği düşünüldüğünden ötürü meydana gelen kirlilik olayları için Meclis Araştırma Komisyonu açılmalı.

Hürriyet’in önergesi, alg patlamalarının normal bir doğa olayı olduğu gerekçe gösterilerek reddedilmişti.

(ANKA)