91 yaşındaki adam, 1960'larda Antarktika'da Donanma meteoroloğu olarak yaptığı 13 aylık görevinin hatıralarının yanı sıra faturayı geri aldı. Cüzdanı iade edildikten sonra Grisham, The San Diego Union-Tribune'a “Sadece uçmuştum” dedi. Cüzdanda, donanma kimlik kartı,
ehliyet, atomik, biyolojik ve kimyasal saldırı sırasında ne yapılacağına dair bir cep referans kartı, bir vergi stopaj beyanı ve karısına gönderilen havaleler için makbuzlar bulunuyordu.

1967’DE GÖNDERİLDİ

ABD’nin Arizona eyaletinde büyümüş olan Grisham, 1948'de ülkesinin donanmasına kaydoldu. Hava durumu teknisyeni ve ardından hava tahmincisi oldu. Sivil bilim insanlarını destekleyen ve Ekim 1967'de donmuş kıtaya gönderilen Derin Dondurucu Operasyonu’nun bir parçası olarak Antarktika'ya atandı. O zamanlar 30'lu yaşlarındaydı ve iki çocuk babasıydı.

İNTERNET SAYESİNDE BULUNDU

Cüzdan, Antarktika'nın Ross Adası'ndaki bir binanın yıkılması sırasında bir dolabın arkasında bulundu. Bir grup amatör dedektifin attığı çok sayıda e-postalar, Facebook mesajlarını ve mektupları sonucunda cüzdanın sahibi bulundu. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com