Corona virüs ile mücadelede yeni bir safhaya geçildi. Adı kontrollü normalleşme...

Hayatımızı artık her hafta güncellenen harita belirleyecek. Okullardan, restoranlara, sosyal tesislerden, toplu törenlene kadar bu harita ve şablon belirleyici olacak.


İŞTE NORMALLEŞME İLE İLGİLİ RENKLERE GÖRE TÜM DETAYLAR

*Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek.

*Ülkenin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sınırmalası ise sürecek.

*Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) 

*Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak.

*Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

*Restoran, lokanta, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile 19 arasında yüzde 50
kapasite ile sürdürebilecekler.

*Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; katılım 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

*Halı saha, yüzme havuzu vb tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebilecekler.

*Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.

*Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.

*Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

*Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.