Sardunya adasından Annunziata Murgia, akşam sınıfında, ortaokul diploması için derslere katılan en yaşlı kişi oldu. Murgia, öğretmenlerinin “harika” ve sınıf arkadaşlarının “torunları gibi” olduğunu söyledi.

‘TARİHİ YAŞADIĞIM İÇİN DERSİNİ SEVİYORUM’

Il Messaggero'ya “Çalışmayı seviyorum, her zaman sevdim ama savaş çıkınca benim için her şey değişti. Ailem mücadele ettiğinden ve ben de üzerime düşeni yapmak zorunda olduğum için gidip çalışmak zorundaydım. Bir zamanlar sadece parası olanlar okuyabilirdi” dedi. Murgia, çocukken dikiş dikmeyi öğrendiğini ve terzi olmaya devam ettiğini söyledi. 

Murgia, "Tarih kitaplarını her zaman sevmişimdir, çünkü kitaplarda yazılan tarihin büyük bir bölümünü deneyimledim. Birinci dünya savaşının sonuçlarını gördüm ve ikincisini yaşadım" diye ekledi. 

ÖĞRETMENİNDEN TAM NOT

Okulda edebiyat öğretmeni olan Marina Pilia, Murgia'yı çok tutkulu ve ilgili bir öğrenci olarak tanımladı. Pilia, "Duymakta bazı güçlüklere sahip olmasına ve formda olmamasına rağmen, derslere, özellikle de tarihe aktif olarak katılıyor" dedi.

Okul, esas olarak yetişkinlerin öğrenimine ve okul sınavlarına tekrar girmesi gereken 16-20 yaş arasındakilere hizmet vermektedir. Murgia'nın sınıfındaki öğrencilerin yaş ortalaması 40'ın üzerinde ve bazıları ortaokul diplomasına da hazırlanıyor. Pilia, "Genellikle çocuk sahibi olduktan sonra eğitimlerini telafi eden kadınlar veya diplomayı hiç alamamış ve asgari eğitim şartı olduğu için iş için buna ihtiyaç duymayan kişilerdir" dedi. (Guardian)