Amerikan göklerinde görülen UFO'ların gizemi, ABD hükümetinin merakla beklenen UFO raporunun yayınlanmasının ardından devam edecek gibi görünüyor.

‘SINIRLI VERİ’ ENGELİ

Rapor, bazı olayların sensörlerdeki veya gözlemcilerdeki teknolojik hataların sonucu olabileceğini söylerken, UAP (tanımlanamayan hava olayları) raporlarının çoğunun, birden fazla sensörde kayıtlı oldukları için “muhtemelen fiziksel nesneleri temsil ettiğini” kaydetti.

Ağustos ayında Pentagon, bir UAP soruşturma kolunu yeniden canlandırdı ve “ABD ulusal güvenliğine tehdit oluşturabilecek UAP'leri tespit etmeye, analiz etmeye ve kataloglamaya” yönlendirdi. 

Rapor, yalnızca 2019'dan beri hükümetin UAP'ler için standart bir raporlama sistemine sahip olduğunu, bu nedenle “sınırlı veri ve raporlamadaki tutarsızlığın” soruşturmalarda zorluklar olduğunu belirtiyor.

Raporda, "Tanımlanamayan hava olayları (UAP) hakkında sınırlı miktarda raporlama, UAP'nin doğası veya amacı hakkında kesin sonuçlar çıkarma yeteneğimizi engelliyor" deniyor.

SENATÖR: BU DAHA İLK ADIM

Raporun yayınlanmasından sonra yayınlanan bir açıklamada, UAP'lere yönelik soruşturmanın sadık bir savunucusu olan Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, raporu kutladı, ancak bunun "sadece bir ilk adım" olduğunu vurguladı.

Rubio, "Yıllarca ülkemizi savunmak için güvendiğimiz kadın ve erkekler, üstün yeteneklere sahip tanımlanamayan uçaklarla karşılaştıklarını bildirdiler ve yıllarca endişeleri genellikle görmezden gelindi ve alay edildi" dedi ve "Savunma Bakanlığı ve istihbarat topluluğunun, bu hava tehditlerinin ciddi bir ulusal güvenlik endişesi oluşturup oluşturmadığını gerçekten anlayabilmemiz için yapacak çok işi var" şeklinde ekledi.
(Guardian)