Eyaletin yakın tarihindeki en büyük yangınlardan biri olan yangın, ülkenin 11 batı eyaletinde şiddetlenen 80'den fazla büyük yangından biri.

HAFTALARDIR YANIYOR

Sıcak havalar ve yoğun rüzgarlarla beslenen yangın 6 Temmuz'dan beri devam ediyor.Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi'ne göre, orman yangınları ABD'de - özellikle batı eyaletlerinde - 1,1 milyon dönümden fazla alanı parçaladı.İklim değişikliği, sıcak ve kuru hava riskini artırarak orman yangınlarını körüklüyor. 

Sanayi Devrimi’nden beri dünya yaklaşık 1,2 derece ısındı ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetler emisyonları düşürmedikçe sıcaklıklar yükselmeye devam edecek.

ONLARCA BİNA YIKILDI

Yangın, çoğunlukla kırsal alanlardan en az 2 bin kişiyi evlerini terk etmeye zorladı. Şimdiye kadar en az 160 ev ve bina yıkıldı.Pazartesi sabahı itibariyle, yıkıcı ateş neredeyse Los Angeles büyüklüğündeki araziyi yakmıştı.

ABD'deki orman yangınlarını takip eden InciWeb'in verilerine göre, yangının yaklaşık dörtte biri kontrol altında, yani yayılmasını önlemek için bir bariyerle çevrili. Şu anda 2 bin 100'den fazla itfaiyeci yangınla mücadele ediyor.

HAVA TAHMİNLERİ UMUT VERMİYOR

Operasyon Bölüm Şefi John Flannigan ABD medyasına "Hava gerçekten bize karşı" dedi. Bu haftaki tahminin yangını kontrol etme çabalarına yardımcı olması pek olası değil. Sıcaklıkların normalin 10-15 derece üzerinde olması bekleniyor ve kuraklık devam ediyor.

(BBC)