Ukrayna doğumlu Vovkovinskiy, hipofiz bezine baskı yapan bir tümör sebebiyle anormal seviyelerde büyüme hormonu salgıladı ve boyu 2.35 metreye ulaştı. 

‘’NORMAL BİR HAYATI TERCİH EDERDİ’’

Ağabeyi Oleh Ladan, kardeşinin "bilinmektense normal bir hayat yaşamayı tercih edeceğini" söyledi.Vovkovinskiy, Dr.Oz Show'a çıktı ve 2009'daki bir miting sırasında, başkanın onu sahneye yakın bir yerde “Dünyanın En Büyük Obama Destekçisi” yazan bir tişört giydiğini fark ettiğinde, Barack Obama tarafından çağrıldı.

AYAKKABI BULAMIYORDU

27 yaşındayken, Vovkovinskiy New York'a gitti ve Oz'un şovunda bir Guinness Dünya Rekorları hakemi tarafından Amerika'nın yaşayan en uzun insanı ilan edildi. Guinness Dünya Rekorları'na göre dünyanın en uzun adamı Türkiye'den Sultan Köse'dir. 

2012 yılında, Vovkovinskiy, kendisini sakatlamaya neden olmayacak özel olarak yapılmış ayakkabılar için tahmini 16 bin dolar maliyetini karşılamak için yardım talebinde bulundu. Ayağına göre ayakkabı bulamayan uzun adam için ihtiyacının iki katından fazla para toplandı. Reebok, özel ayakkabıları ücretsiz olarak kendisine hediye etti.

(Guardian)