Louisiana, toplu elektrik kesintileri yaşamaya başladı. Öğleden sonra 400 binden fazla hane elektriksiz kaldı. New Orleans, fırtına yaklaşırken kasırga kuvvetli rüzgar esintileri yaşıyordu. Ağaçların devrildiğine, çatıların uçtuğuna ve Mississippi Nehri'nde büyük bir yolcu vapurunun sürüklendiğine dair raporlar vardı.

BAŞKAN OLAY YERİNDE

Louisiana Valisi John Bell Edwards, Ida'nın "mümkün olan en kötü yola" yakın olduğunu söyledi. Associated Press'e, “Bu normalde yaşadığımız türden bir fırtına değil. Bu, genellikle gördüğümüzden çok daha güçlü olacak ve açıkçası, Louisiana'da bir kasırga için mümkün olan en kötü yolu çizmeniz gerekseydi, yaşadığımız şeye çok yakın bir şey olurdu" dedi. 

Cumartesi günü Louisiana ve Mississippi için federal afet bildirimlerini onayladıktan sonra Başkan Joe Biden, Pazar öğleden sonra Washington'daki Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (Fema) merkezine gitti. Gazetecilere verdiği demeçte, "Fırtına geçer geçmez ülkenin tüm gücünü kurtarma ve toparlanmanın arkasına koyacağız" dedi. İda kasırgası, 16 yıl önce bin 800 kişinin ölümüne neden olan Katrina kasırgasını hatırlattı. 

 (Guardian)