Şimdi 57 yaşında olan S.Petchiammal, düğününden 15 gün sonra dul kaldı. 20 yaşında, bir kızına hamile olduğu için endişeliydi ve memleketinde cinsel tacize maruz kaldıktan sonra yeni bir hayata başlamak için taşınmaya karar verdi. Yeni başlangıcında, erkek kılığına girip adını Muthu olarak değiştirdi.

‘YALNIZCA KIZIM VE AKRABALARIM BİLİYORDU’

The New Indian Express'e konuşan anne, “Evlendikten 15 gün sonra kocam Siva'yı kaybettim. O zamanlar sadece 20 yaşındaydım ve kısa süre sonra Shanmugasundari'yi doğurdum. Bir daha evlenmemeye karar verdim ama tek başıma çocuk büyütmek zor oldu. Şantiyelerde, otellerde, çayhanelerde çalıştım ve tüm bu yerlerde tacize uğradım. 20 yıldan uzun bir süre önce Kattunayakkanpatti'ye yerleştik ve evde sadece yakın akrabalarım ve kızım benim bir kadın olduğumu biliyordu” dedi. 

‘ÖLENE KADAR BÖYLE KALACAĞIM’

Kızı Shanmugasundari şu anda evli olmasına rağmen, annesinin eski hayatına geri dönme planı yok, "Ben ölene kadar Muthu olarak kalacağım" diyor. Ancak şimdi çalışamıyor ve Hindistan Hükümeti'nden mali yardım istiyor. Muthu, “Bir evim veya birikimim yok. Dulluk belgesi için de başvuramıyorum. Çalışamayacak kadar yaşlı olduğum için hükümetten bana biraz parasal yardım vermesini istiyorum” diye ekledi. 

Hindistan'ın ulusal suç kayıtları, 2020'de 17 binden fazla cinsel taciz vakası olduğunu gösteriyor. (Mirror)