Airbnb, tüm dünyada kullanılan konaklama rezervasyonlarının yapıldığı bir internet sitesidir.  

ANAHTARLARIN KOPYASINI ÇIKARMIŞ

Bloomberg News, Avustralyalı bir gezginin 2015 yılında Yılbaşı Gecesi'ne yapılan bir saldırıdan sonra ödemeyi aldığını bildirdi. Kurban ve arkadaşları, o akşam yakındaki bir dükkandan mülkün anahtarlarını aldıklarını söylüyor.

Raporda, şüphelinin saldırıdan önce girdiği dairenin anahtarlarının bir kopyasını çıkarmış olduğu ileri sürüldü.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, gezgin 24 yaşındaki Junior Lee'nin banyoda saklandığı iddiasıyla gece yarısından kısa bir süre sonra geri döndü.Lee, cinsel saldırı ile suçlandı. Suçsuz olduğunu iddia etti, ancak gözaltında tutuldu.

ŞİRKET SAHİP ÇIKTI

İddia edilen saldırıdan sonra, bir Airbnb ekibi yardım sunmak için yerel polis departmanıyla temasa geçti ve kurbanı bir otele yerleştirdi.Ayrıca danışmanlık gibi masrafları ödemeyi teklif etti. 

Bu ayın başlarında şirket, evlerini Airbnb gibi platformlarda listelemek için hükümetten veya devredilmiş bir otoriteden bir kayıt numarası alması gereken kısa vadeli kiralama operatörleri için ülke çapında bir kayıt sistemi çağrılarına öncülük etti.

Airbnb, hareketin "yerel yetkilileri, kendi bölgelerindeki listelemelerle ilgili sorunlar hakkında platformları bilgilendirme konusunda yetkilendireceğini" ve ayrıca platformların, kişilerin listelerini başka bir rezervasyon sitesine geçirerek kuralları aşmasını engelleyerek "kötü aktörleri ortadan kaldırmasını" sağlayacağını söyledi.


(BBC)