Ankapark anket sonuçları nasıl? Ankapark anketi nasıl oy kullanılır? Ankapark’ın mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinin ardından, Ankapark’ın geleceği oylamaya açılmıştı. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kararı Ankaralıların vereceğini ifade etmişti. Ankapark anket sonuçları belli oldu.

ANKAPARK ANKET SONUÇLARI NASIL?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, talan edilen Ankapark'ın geleceğini Ankaralılara sormak üzere anket düzenledi. Ankete ilk 3 gün 59 bin 149 kişi katılırken 14 bin 884'ü 'yeşil alan', 11 bin 215'i 'hayvanat bahçesi', 8 bin 425'i 'Atatürk Orman Çiftliği', 7 bin 343 kişi 'yürüyüş alanı', 2 bin 751'i ise 'eğlence alanı' olarak kullanılmasını istedi. Ankete katılanlardan ayrıca 2 bin 787 kişi Ankapark'ın ücretsiz olmasını talep etti. Ankete en yoğun katılım Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ilçelerinden, en az katılım ise Evren ilçesinden oldu.

ANKAPARK ANKETİ NASIL OY KULLANILIR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilerle beraber Ankapark'ı gezdi. Yavaş, parkın geleceğine karar vermek için anket yapılacağını belirterek, "En doğru kararı Ankara halkı verecek. Çünkü para onların" dedi.

Vatandaşa anket yapılacağını aktaran Yavaş, "Vatandaşa sormak suretiyle bir karar vereceğiz. Bizim tarzımız şeffaflıktır. Şeffaf olacağız ve hesap vereceğiz. 1 milyon 200 bin metrekarelik, 120 futbol sahası büyüklüğünde bir yer burası. Maliyeti karşılayacak durumumuz yok. Hatalı bir yatırım. Belki kiraya verilebilir ama henüz bir kararımız yok. Vatandaş sökün atın derse söküp atarım. Anket yapacağım. Eğitim kurumlarına da açığız, tekliflere de açığız. Mail yoluyla da talep geliyordu, bilim parkı da isteyen var. En doğru kararı Ankara halkı verecek, çünkü para onların" ifadelerini kullandı.

ANKAPARK ANKETİNE KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ