GCHQ'da direktör olan Jo Cavan, "Daha büyük bir resimde yerinde olmayan bir şeyi görebilen, iyi görsel farkındalığa sahip olan ve anormallikleri tespit edebilen insanlar arıyoruz" diyerek, "Bir siber saldırıyı önlemek için çok sayıda kaynaktan büyük miktarda veriyi inceliyorlarsa, örüntü tanıma gibi beceriler çok önemlidir. Pek çok disleksik meslektaş bu güçlü yönlere sahip" şeklinde ekledi.

‘’HIZLI VE FARKLI DÜŞÜNÜYORUM’’

GCHQ'da bir veri analisti olan Charlotte, disleksik olmanın kariyerine yardımcı olduğunu, ancak durumunun yarattığı zorlukları anlayan destekleyici bir ortamda çalışmaktan da memnun olduğunu söyledi. 

Charlotte, "Sıklıkla çok fazla veriye bakıyorum ve disleksimin çevremdeki herkes için her zaman açık olmayan daha büyük resmi ve nokta kalıplarını görmeme yardımcı olduğunu görüyorum. Ayrıca çözüm bulma yaklaşımımın çok farklı olduğunu görüyorum. Genellikle oldukça hızlı ve kutunun dışında düşünüyorum” dedi.

‘’İŞGÜCÜNE KATILDIĞIMIZDA DAHA DEĞERLİ’’

Disleksiyle ilgili bir kurum olan Made by Dyslexia'nın CEO'su Kate Griggs'e göre, GCHQ örneği, disleksi hastalarının bilgiyi işleme özel yollarından nasıl yararlanabileceğine dair iyi bir örnek. 

Griggs, “Bir sorunumuzun temel nedeni, eğitimde ve istihdamda ölçtüğümüz pek çok şeyin onlarca yıldır aynı olan standartlaştırılmış testleri kullanmasıdır. Disleksik insanlar standart
zihinlere sahip değildir; bilgiyi farklı şekilde işliyoruz, bu da işgücüne girdiğimizde çok değerli” dedi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)