Nefret ve Aşırılık Araştırmaları Merkezi’nden yapılan açıklamada, 2021'de bu tür ırkçı suçların sayısının arttığını ve Los Angeles'ın yalnızca geçen yıl “bu yüzyılda herhangi bir ABD şehrinin en çok nefret suçunu” kaydettiğini açıkladı.

SALGINDAN SONRA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

New York, kaydedilen Asya karşıtı nefret olaylarının sayısı açısından ikinci oldu ve bildirilen 30 vakadan 133'e yüzde 343'lük bir artış yaşadı. San Francisco'daki Asya karşıtı nefret suçları 2021'de dokuzdan 60'a çıkarak yüzde 567 gibi muazzam bir artış gösterdi.

Asyalı Amerikalılar İçin Adalet (AAJC) Başkanı John C. Yang yaptığı açıklamada, "2021'de Asya karşıtı nefretin arttığına dair raporlar ne yazık ki sürpriz değil. Yine, topluluklarımız hala saldırı altında ve Asya karşıtı nefreti ele alma çabalarımıza devam etmeliyiz" dedi. Kar amacı gütmeyen kuruluş Stop AAPI Hate geçen yıl, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana ABD'de 9 binden fazla Asya karşıtı nefret vakasının kaydedildiğini savundu.

Vakaların yaklaşık yüzde 48'inde "Çin karşıtı ve/veya göçmen karşıtı söylemlerle ilgili en az bir nefret dolu ifade" yer alırken, vakaların yüzde 8,5'i "öksürmek veya üzerine tükürülmekten" oluşuyor. Vakaların yaklaşık yüzde 1'inde kurbanlar, saldırganlar tarafından Çin Komünist Partisi ile ilişkilendirildi. (RT)