Her yıl zamları ve geçiş ücreti ile gündeme gelen Avrasya Tüneli'nde örneğine nadir rastlanacak bir olay yaşandı. İlkokul öğretmeni olan Seda Giray ve Elektrik Mühendisi Deniz Giray çiftinin ilk çocukları Devin Ege, Avrasya Tüneli'nde yaşama merhaba dedi...

Kartal'da yaşayan Seda Giray, doğum sancıları tutunca Bahçelievler'de bulunan doktorlarının yanına gitmek için yola koyuldu.

HAMİLE GİRDİ KUCAĞINDA BEBEKLE ÇIKTI

Avrasya Tüneli'ne vardıklarında sancıları sıklaşan anne Seda Giray, doğum pozisyonu alarak doğum yaptı. Hamile olarak girdiği tünelden kucağında çocuğuyla çıkan annenin kordonu da bebek hemşiresi tarafından arabada kesildi.

AVRASYA TÜNELİ'NDE DOĞAN İLK BEBEK

Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken Devin Ege ismini alan bebeğin Avrasya Tüneli'nde doğan ilk bebek olduğu bildirildi.

Hastaneden taburcu olan aile, bu defa bebeklerinin doğduğu yerden geçerek evlerine döndü.

Kendileri için şaşkınlık, mutluluk ve heyecan olduğunu belirten anne Seda Giray, "Sanırım Avrasya Tüneli'nde ilk doğan bebek oldu oğlumuz. Hastaneye yetişmeye çalışıyorduk. Sonra bir baktık ki gerçekten oğlumuz beklemeyecek. Ve doğumu arabada gerçekleştirmek zorunda kaldık" dedi.

Avrasya tüneli'ne girişte polislerin de kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen anne, "Bahçelievler'de doktorumuz. Onun yanına gelmemiz gerekiyordu. Sancı saat 05.00 gibi başladı ama evden çıkıp buraya gelinceye kadar sancılar çok şiddetlendi. Ben de doğuracağımı anlayınca kendimce pozisyon aldım arabanın ön koltuğunda. Baktım ki bebek geliyor… Kafası gelince artık devamını almak durumunda kaldım. Kafası çıkınca, kafasını tuttum ve kucağıma yatırdım. Çok da sakin bir şekilde doğdu oğlum sağ olsun… Avrasya Tüneli'ne girdiğimde hamileydim. Çıktığımda artık oğlumuz kucağımızdaydı. Tam doğum anını kaydedemedik tabii ki, o sırada biz de çok paniktik. Avrasya Tüneli'nden çıktıktan 10 dakika sonra çekebildim. Doğmuştu artık, durumu iyiydi bize göz kırpıyor, hareket ediyordu. Paniğimiz biraz azalmıştı.  Onu sardık, o zaman çekebildik. Hastaneye gelince, Canan hemşire hemen arabaya koştu, bindi. Kordonu arabada kesildi. Tüm operasyon koltukta oldu" ifadelerini kullandı.