Yerel basında çıkan haberlere göre, görgü tanıkları kimliği belirsiz bir adamın üzerine benzin döküp ateşe verdiğini belirtirken, bu sırada devam eden pandemi önlemlerini kınadı.

‘DURUMU KRİTİK’

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir tanık, Herald Sun'a verdiği demeçte, "Cildi yanıyordu. Derisi gömleğime yapıştı. Kısıtlamalar hakkında çığlık atıyordu” dedi. 

Olay sırasında yakındaki bir restoranda yemek yiyen başka bir tanık, adamın “aşı kimliği yok!” diye bağırdığını duyduğunu, ardından kendisine ve arabasına benzin döktüğünü söyledi.

Birkaç kişi adamı durdurmaya ve alevleri söndürmeye çalışırken, eyalet polisi, eylemcinin ciddi yanıklarla hastaneye kaldırıldığını doğrularken, hastane sözcüsü, durumunun kritik, ancak stabil olduğunu söyledi.

Victoria eyaleti, bir dizi açılıp kapanan sokağa çıkma yasağına ek olarak, Covid-19'un yayılmasını önlemeyi amaçlayan bir dizi kapsamlı talimat getirdi; bunların arasında işgücünün büyük bir bölümünü etkileyen bir aşı gereksinimi ve aşısız kişilerin barlara, restoranlara ve diğer halka açık mekanlara girişini yasaklayan 'pasaport' düzeni. (RT)