İstanbul Kartal'da bulunan ve en önemli yeşil alanlarından olan Aydos Ormanları’nda millet bahçesi için ağaç kesimi başladı.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre  , dozerin ağaç ve fidanları kökünden söktüğünü gören ve görüntüleyen bölge halkından Gönül Gümüşoğlu Özer, “Bizler mahalle sakini olarak Aydos Ormanı’nın doğal haliyle kalmasını istiyoruz. Ormanı, bahçeye çevirmek ne demektir. Üstelik 2010 yılında sit alanı ilan edilmiş bir bölge. Bu ormanda onlarca çeşit endemik bitki çeşitliliği yanı sıra mantar zenginliği var. Balıkçıl kuşlarının konakladığı bir göl” dedi.

'BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA'

 "Aydos ormanı millet bahçesi olmasın" diyen Özer, şöyle konuştu:

"TOKİ tarafından ihalesi yapılan proje Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sancaktepe Belediyesi tarafından yönetiliyor. Hali hazırda piknik/mesire alanları ve yapılaşma ile zaten baskı altında bulunan orman ekosistemi daha büyük bir tehlike ile karşılaşacak.

Proje gerçekleşirse ağaç kesimi ve toprağın zarar görmesi ile birlikte ormanda barınan, beslenen çok sayıda hayvan yuvasız kalmış olacak. Ekolojik bir planlama, hassasiyet barındırmayan, beton odaklı millet bahçesi deneyimlerini çok iyi biliyoruz. İstanbul'un kuzeyinde bugüne kadar kısmen korunabilmiş bu alanın rant için betona boğulmasını istemiyoruz.

'KORUMA ALTINA ALINMALI'

Proje iptal edilerek, Aydos Ormanı muhafaza ormanı ilan edilmeli, koruma altına alınmalıdır.

Piknik alanlarının yarattığı çöp kaynaklı kirliliğinin önüne geçilerek orman ekosisteminin daha fazla zarar görmesi engellenmelidir."