Kastamonu'nun Cide ilçesinde JASAT timleri, M.Ö.'ye ait aracın plakasını çalarak akaryakıt alarak kayıplara karışan S.K. ve M.G.'yi Gerede yolu üzerinde yakaladı.

İŞE GİDECEKKEN ŞOKU YAŞADI

İlçede yaşayan M.Ö, iş yerine gitmek için aracının yanına gittiğinde ön ve arka plakaların yerinde olmadığını görünce haytının şokunu yaşadı. Durumu Cide İlçe Jandarmaya bildiren M.Ö, şikayette bulundu.

PLAKA TANIMA SİSTAMİNDE TESPİT EDİLDİ

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ekipleri, kapsamlı bir araştırma başlatarak, Plaka Tanıma Sisteminden (PTS) ve MOBESE görüntülerinden çalınan plakaları takibine başladı. Ekiplerin yaptığı detaylı incelemeler sonucunda M.Ö'ye ait plakaları tespit eden ekipler, aracın bir akaryakıt istasyonuna giderek 45 litre yakıt aldıktan sonra parasını ödemeden kaçtığı belirledi.

KENDİ PLAKALARINI TAKMIŞLAR

Öte yandan JASAT, akaryakıt alarak kaçan aracın plaka değiştirdiğini ve  kendi plakalarını taktıktan sonra İstanbul'a doğru gittiğini, otomobildeki şahısların S.K. ve M.G. olduklarını tespit etti. Yol üzerindeki polis ve jandarma ekiplerini uyaran JASAT, otomobilin Gerede civarında yakalanmalarını sağladı. 

BAHANEYE BAK! 

Jandarma ekiplerince yakalanan şüpheliler, ilk ifadelerinde suçlarını itiraf ederek, akaryakıt pahalılığından dolayı ilçede tanınmamalarını da fırsat bilerek böyle bir yola başvurduklarını söylediler.

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Şüphelilerin çalınan plakaları attıklarını söylediği Cide sahil kayalıklarında Jandarma tarafından yapılan aramalar sonucunda bulundu. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan şüpheliler Jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.