CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde 3 yıldır toplu sözleşme imzalanmaması nedeniyle DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube üyesi işçilerin eylemleri devam ediyor.

Bakırköy Belediyesi işçileri bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanarak uyarı eylemi yaptı.

"Bakırköy Belediye İşçileri Olarak Toplu Sözleşme Hakkımızı İstiyoruz" yazılı pankart açan işçiler "İnsanca Çalışmak Ve İnsanca Yaşamak İstiyoruz", "Bakırköy Belediye İşçilerinin Sözleşme Hakkı Gasp Edilemez", "İşçinin Hakkını Yiyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu", "Ücretlerimiz Ve Yemek Paramız Düşürülemez", "Bakırköy Belediyesi'nde İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Bakırköy Belediyesi İşçileri Kuralsız Ve Güvencesiz Çalıştırılamaz", "Bakırköy Belediyesi'nde Yemek Ücreti 5 TL Günde İki Simit Hakkımız Var" yazılı dövizler taşıdı.
"Toplu Sözleşme Hakkımız Engellenemez", "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Direne Direne Kazanacağız",  "İnsanca Yaşamak İstiyoruz", "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" sloganları atılan eylemde basın açıklamasını Genel İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan okudu.

"GEREKİRSE ANKARA'YA TAŞIRIZ"

Bakırköy halkına hizmet eden Bakırköy Belediye işçileri olarak 2018 yılından beri yapılmayan toplu iş sözleşme için her alanda mücadeleyi sürdürdüklerini Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda her Salı ve Perşembe günü sorunlarımızı haykırdıklarını aktaran Doğan, "Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Binası önündeyiz. Bakırköy‘de arayıp bulamadığımız, Hak, Hukuk, Adalet, Demokrasi ve Özgürlüğü, CHP İstanbul İl Binası önünde aramaya geldik. Ve gerekirse bu taleplerimizi Ankara ‘ya, CHP Genel Merkez önüne kadar taşıyacağız" dedi.

Bakırköy halkına hizmet etmek amacıyla seçim meydanlarında çeşitli vaatlerle, demokratik söylemlerle, hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük vurgusuyla konuşmalar yaparak, vatandaştan oy isteyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun geçmişte söylediklerini unutarak, asıl görevi Bakırköy'e hizmet etmek ken, yapması gereken asıl işlerini bırakarak, bütün gün vatandaşa hizmet sunan işçilere baskı ve zulüm yaşatmakta olduğunu savunan Doğan, "Bizler emeğimize, alın terimize, ve  insan onuruna yaşarış bir hayat sürdürmek, ilçemizi yaşanır örnek bir kent haline getirmek için ekonomik zorluklara, salgın hastalıklara aldırış etmeden çalıştığımız halde, Bakırköy Belediyesinde çalışanlara karşı yapılan bu zulme karşı her gün değişik alanlarda mücadele etmek zorunda bırakılmaktayız" dedi.

İşçiler taleplerini ifade eden sloganlarla eylemi sonlandırdı.