Batman'ın İkiköprü Beldesi'nde, Siirt-Batman karayolu üzerindeki petrol istasyonunda meydana gelen soygun olayında silahla vurularak öldürülen 15 yaşındaki  A.E.'nin cinayetine dair bilgiler Batman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda açığa çıkarıldı.

İstasyon çalışanı 15 yaşındaki  A.E.'yi başından ve göğsünden silahla öldüren hırsızlar, iki çalışanı da bağlayarak etkisiz hale getirdi. İplerinden kurtulan bir işyeri çalışanı, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi, A.E.'nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Batman İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; olayı gerçekleştirenlerin 3 kişi olduğu ve A.E. isimli şahsa ateş eden şüphelinin kırmızı kapüşonlu mont giydiği ve yüzünde maske olduğu tespit edildi. 

DAHA ÖNCE FARKLI SUÇLARDAN SABIKASI AÇIĞA ÇIKARILDI

Konu ile ilgili bölgede kırmızı mont kullanan şahısların yapılan araştırması sonucu daha önceden hırsızlık, taksirle ölüme neden olma suçlarından sabıkası olan S.D. isimli şahsın şüpheli olabileceği değerlendirilerek evinde arama düzenlendi. 

Yapılan aramada kırmızı mont ile 7.65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

BAHÇEDE HALIYA SARILMIŞ MONT VE AYAKKABI ELE GEÇİRİLDİ

Evde bulunan mont ve tabancanın kolluk kuvvetlerinin yaptığı değerlendirme sonucunda aldatma maksatlı olduğu bildirilerek şüphelinin evinde detaylı arama başlatıldı. 

Şüphelinin evinin bahçesinde, gizlenmiş şekilde bulunan ve halıya sarılmış olarak olayda kullanıldığı değerlendirilen kırmızı kapüşonlu mont ve bir çift ayakkabı ele geçirildi.




 

ŞAHISLAR YAPILAN OPERASYONLA YAKALANDI

25 Ocak Salı günü yapılan operasyonla S.D. isimli şahıs ile birlikte N.K. ve M.S.K. isimli şüpheliler yakalandı.

Ayrıca şüpheli şahısların olay yerinden çaldığı bir adet pala ve şüphelilerin mağdurları bağlamak için kullandığı koli bandı arazide iki farklı noktaya gizlenmiş şekilde bulundu. 

ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDILAR

Batman Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen S.D., N.K. ve M.S.K isimli zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.