DEHŞET SAÇTI

Gent şehrinde yaşayan Osman Çallı, 11 Kasım 2004 gecesi, 25 yaşındaki eşi Teslime ile hamile olan 19 yaşındaki kız kardeşi Hacer Çallı'yı sandalyeye bağlayıp kurşunladıktan sonra, üzerlerine yorgan yığıp ateşe verdi.Daha sonra Aalst kentine giden Çallı, burada eski eşi ve kayınvalidesi ile evdeki bir erkeği kurşun yağmuruna tuttu. Eski eşi ve kayınvalidesi ölürken, Belçikalı erkek ağır yaralandı.

DERDİ 'NAMUS'MUŞ

Tekrar Gent'e dönmek üzere yıla çıkan Çallı, otomobilinin arıza yapması üzerine bir kadın sürücüyü silah zoruyla rehin aldı.Gent'te eşiyle ilişki yaşadığını öne sürdüğü Biçer Erbil adlı kişinin evine giden Osman Çallı, onu da ağır yaraladı.Daha sonra polise teslim olan ve "Ailemin namusunu temizledim" diyen Çallı'nın, Belçikalı eşinden olan oğlunu kaçırmak suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırıldığı da ortaya çıktı.

MÜEBBET ALDI,CEZASINI TÜRKİYE'DE ÇEKMEK İSTEDİ

Gent'te dört yıl süren yargılama sonunda Osman Çallı, müebbet hapse mahkûm edildi.Çallı, cezasının beş yılını yattıktan sonra, cezasının geri kalanını Türkiye'de çekmek için başvuru yaptı. 28 Haziran 2013'te Türkiye'ye iade edilen Çallı, 2014 yılından itibaren Belçika ulusal adli sicilinden silindi.

MÜEBBET ALDI, ÜÇ YIL YETTİ

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Türkiye'de fiilen üç yıl hapis yatan Osman Çallı'nın, 2020 yılından bu yana özgür olduğu ortaya çıktı.Belçika medyasına konuşan avukatı Ergun Top'a göre, 2016 Eylül ayından itibaren Osman Çallı yarı özgürlüğe sahip oldu, 10 Kasım 2019'da da şartlı tahliye ile salıverildi. Çallı, 2020'de de tamamen özgürlüğüne kavuştu.

BELÇİKA 'BİLGİMİZ YOK' DEDİ

Belçika Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şu anda Çallı'nın durumu hakkında resmi bir bilgimiz yok. Türk makamlarından açıklama istedik, yanıt bekliyoruz" denildi.