Sakarya'nın Ferizli ilçe eski Belediye Başkanı Ahmet Soğuk'un belediyeye ait arazileri piyasa değerinin yarı fiyatına satışa çıkardığı ve sonrasında yeğenine devrettiği öne sürüldü. İddiaları ortaya atan Belediyenin AK Partili eski Meclis üyesi Ertan Ak, Soğuk hakkında suç duyurusunda bulundu.

ARAZİ SATIŞLARI 2015 YILINDA

Söz konusu arazilerin 2009-2019 yılları arasında Ferizli Belediyesi’nde başkanlık görevini sürdüren Soğuk tarafından belediyece 28 Ekim 2015’te ihale ile satılığa çıkarıldığı belirtildi.

370 VE 651 BİN TL'YE SATILDILAR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 260 parsel üzerinde olan arsa 370 bin lira karşılığında, 315 parsel üzerinde olan arsa da 651 bin lira karşılığında Ünpet Akaryakıt Turizm Temizlik Taşımacılık ve Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satıldı. 


Ferizli eski Belediye Başkanı Ahmet Soğuk

BEDEL ÜZERİNDEN ALICIYA SATILMADI İDDİASI

Söz konusu mülklerin encümen kararı uyarınca satış ve ihale işlemlerinin başlatıldığını belirten eski meclis üyesi Ak, ihale öncesinde satışa konu edilen mülklerin 1 milyon lira gibi bir piyasa değeri bedeli üzerinden ihale edilmesine ve bu bedel üzerinden alıcısı olmasına karşın ihalelerin iptal edildiğini öne sürdü.

"BEDEL YARI YARIYA AZALTILDI"

Aradan iki ay geçtiğinde ise mülklerin piyasa değeri bedelinin yarı yarıya azaltılarak bu bedel üzerinden satıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Ak, “Yapılan satış işleminde Ünpet isimli şirketin ortaklarının sahip oldukları başka şirketlerin ticari faaliyetleri araştırıldığında aynı firma ile bağlantılı, ortakları arasında akrabalık bağı bulunan firmaların Ferizli Belediyesi temizlik ihalelerine de katılmış ve ihaleci olan firmalar olduğu gözükmektedir” dedi.

DAHA ÖNCE DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞ

Ak, başkan Soğuk’un görevinin bitmesi itibarıyla mülklerin Soğuk’un yeğeni G.S.’ye devredildiğini aktardı. Daha önce de konu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Ak, soruşturma izni verilmesini talep etti.

SOĞUK'TAN YALANLAMA

Ahmet Soğuk ise iddiaları yalanladı. Daha önce konuyla ilgili hakkında iki kez suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Soğuk, iki suç duyurusuna da soruşturma izni verilmediğini vurguladı. İhaleden beş yıl sonra mülklerin yeğenine devredildiğinin altını çizen Soğuk, ihalenin planlı olarak yapılmadığını belirterek yapılan her şeyin yasaya uygun olduğunu öne sürdü.

ARAZİ SATIŞ YETKİLERİ ELİNDEN ALINMIŞTI

Öte yandan yerel haber sitelerinde yer alan bilgilere göre 2018'de Ferizli Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu seçimlerinin yapıldığı toplantıda Ahmet Soğuk'un arazi satış yetkileri de elinden alınmış.