NASA'dan alınan yeni görüntüler, Mars'ta uzun bir süredir yaşamın olduğunu gösterebilir. Uzay ajansının Mars Keşif Yörünge Aracı tarafından çekilen resimleri inceleyen bilim insanları, içlerinde kil içeren tortulların görülebileceğini düşünüyor.

‘KİL YAŞAM DEMEK’

Görüntüler, Margaritifer Terra olarak bilinen ve birçok kraterle dolu antik bir Mars bölgesini gösteriyor. NASA daha önce gezegende bir zamanlar eski bir gölet olduğuna inandığı şeyin bir görüntüsünü paylaşmıştı. Mars'ta kil varsa, Kızıl Gezegen’de bir zamanlar su olduğu teorilerine ağırlık katacaktır.

Icarus dergisinde yayınlanan bir araştırma, Margaritifer Terra'daki Ladon havzası bölgesinde suyun yaklaşık 3.8 milyar yıl öncesinden yaklaşık 2.5 milyar yıl öncesine kadar olmuş olabileceğini öne sürüyor.

ABD’nin Arizona eyaletindeki Gezegen Bilimleri Enstitüsü'nde kıdemli bir bilim insanı olan Catherine Weitz, “Killer, yaşam için elverişli bir ortamı gösterir, çünkü killer, suyun uzun süre var olduğunu ve diğer mineralleri gösteriyor" dedi. 

Ancak, bir zamanlar Mars'ta su varsa, bu, gezegende yaşamın var olduğunu garanti etmez. Bir gezegen, yaşamı desteklemek için gerekli koşullara sahip olsa bile, bu, orada yaşamın kesinlikle var olduğu anlamına gelmez. (Mirror)