İzmir'de 30 Ekim 2020'de gelen yıkıcı depremin ardından Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi'nde yer alan ve 2 bloktan oluşan Mustafa Bey Apartmanı, hasar tespit çalışmalarında 'orta hasarlı' olarak tespit edildi.

BİNALARDA OTURULAMAYACAĞI BİLDİRİLDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda bloklarda onarım gerçekleştirilmeden oturulmayacağı bildirildi.

31 DAİRE BOŞALTILDI

Güçlendirme çalışması ya da kentsel dönüşüm yollarına başvurulması istenen 31 daireye AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından taşınma yardımları yapıldı.

TAŞINMA YARDIMI YAPILMIŞTI

AFAD, konut sahiplerine 5 bin, kiracılara ise 2 bin 500 lira ödeme gerçekleştirirken İBB ise 5 bin liralık taşınma desteğinde bulundu.

Bunun üzerine bloklar tamamen boşaltılırken vatandaşlar yeni evlere taşındı.

YENİDEN İNCELEME YAPILDI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, aradan geçen süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, binalarda yeniden inceleme yaptı.

AFAD PARAYI GERİ İSTEDİ

İncelemeler sonunda blokalra bu defa 'az hasarlı/oturulabilir' raporu verilirken AFAD, tarafından vatandaşalra gönderilen SMS mesajında IBAN numarası vererek ödenen nakdi yardımların iade edilmesini istedi.

BELEDİYEDEN TALEP YOK

Vatandaştan, İzmir Valiliği’nin “Acil Yardım” hesabından gönderilen yardımın aynı hesaba geri ödenmesi ve dekontun valiliğe iletilmesi talep edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise iade talebinde bulunmadığı belirtildi.