İngiltere, Galler ve İskoçya için hükümet verilerine göre, 2015'ten bu yana cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle ilgili nefret suçları yıldan yıla arttı. İngiltere ve Galler'de Mart 2020'ye kadar olan yılda, cinsel yönelim nefret suçları yüzde 19 artarak 15 bin 835'e ve transseksüel kimlik nefret suçları yüzde 16 artarak 2 bin 540'a ulaştı. 

‘’POLİSE GİTMEYE İSTEKSİZLER’’

LGBTQ+ hakları derneği Stonewall'daki Kampanyalardan Sorumlu Direktör Yardımcısı Sasha Misra, “Edinburgh, Birmingham, Liverpool ve Londra'daki son olaylar, 2021'de lezbiyen, gey, bi, trans ve queer insanların iyi hissetmediğini net bir şekilde hatırlatıyor’’ dedi. Misra ayrıca 2017'deki Stonewall verilerine de işaret ederek, bu tür beş olaydan dördünün bildirilmediğini ve LGBTQ+ kurbanlarının genellikle polise gitmeye isteksiz olduğunu belirtti.

Bu, Ulusal Polis Şefleri Konseyi'nin Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Hamilton tarafından destekleniyor. Hamilton, “Geleneksel olarak, homofobik ve transfobik nefret suçları önemli ölçüde eksik rapor edildi’’ dedi. Ancak topluluk bağlantıları kurma konusunda özel sorumluluğa sahip LGBTQ+ irtibat görevlilerinin çalışmalarının meyvesini veren girişimler arasında olduğunu savundu.