Avustralya’da yaşayan Morgan Coleman, yanaklarında, çenesinde ve boynunda tüylenme olduğunu ilk kez 11 yaşındayken fark etti. Ergenlik yıllarını, akran zorbalığına uğramamak için tüylerini almaya çalışarak geçirdiğini söyledi ve şimdi, 26 yaşındaki tüylerini almayı bırakmaya ve hirsutizm olarak bilinen durumunu benimsemeye karar verdi.

Morgan Coleman, "15 yıl boyunca her gün bu hastalıkla mücadele ettim ve son zamanlarda hastanede çok zaman geçirdikten sonra zamanın geldiğine karar verdim. Doğal yüzümü kucaklamanın zamanı geldi ve şaşırtıcı bir şekilde insanlar düşündüğünüz kadar yargılayıcı değiller! Kendime güvenmekle mücadele ediyorum. Uzun yıllar süren zorbalıktan sonra, özgüveniniz üzerinde bir etkisi oluyor, ancak doğal yüzümü benimsemeye karar verdiğimden beri kesinlikle çok daha fazla kendime güveniyorum” dedi. 

Coleman, "Artık tüylerimle barışığım. Açıklaması zor ama kendimi özgür hissediyorum. Eskiden kötü insanlardan çirkin olduğumu, ucubeyim, erkeğim, transseksüel olduğumu söyleyen çok sayıda korkunç yorum alırdım. Özellikle favorilerim hakkında çok fazla yorum alırdım. Yanımdan geçen her ikinci kişinin yorum yaptığı, yüzümü traş etmemi söylediği, benimle güldüğü ve dalga geçtiği durumlar oluyordu” diye ekledi. 

‘DEĞİŞTİREMEYECEĞİM ŞEYİ KABUL ETTİM’

Morgan, 2011 yılında saçını çıkarmak için elektroliz geçirdi ama işe yaramadı. Ayrıca, doktorların daha önce adet sorunları yaşamaya başlayana ve 2019'da yardım almak için doktoruna gidene kadar endişelerini reddettiğini iddia ediyor.

2020'de Morgan, yumurtalıklarındaki kistler için ultrason çektirdi ve daha sonra testler için doktora gönderildi. Yıllarca sakalını sakladıktan sonra, Morgan'a nihayet Ocak 2021'de hirsutizm ve Polikistik Over Sendromu teşhisi kondu. Hirsutizm, kadınların yüzlerinde, boyunlarında, göğüslerinde, karınlarında, bellerinde, kalçalarında veya uyluklarında kalın, koyu renkli kılların olduğu bir durumdur.

2022'de Morgan, tatilde Covid-19'a yakalandıktan sonra altı gün hastanede mahsur kaldıktan sonra sakalını kucaklamaya karar verdi ve bunun kendisine düşünmesi için zaman verdiğini söyledi. Morgan, "Fiziksel ve zihinsel sağlığıma öncelik vermenin zamanının geldiğine karar verdim ve bunu benim için yapmanın bir parçası da değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmekti. Hepimiz benzersiziz. Farklı görünmenin yanlış bir tarafı yok." dedi. (Mirror)