Simba isimli yavru keçi, geçen ay şaşırtıcı derecede uzun ve 54 santimetreye ulaşan kulaklarla doğduğu Karaçi'de yaşam sürüyor.

Simba'nın yetiştiricisi Mohammad Hasan Narejo, rekorlar kitabında "en uzun kulaklı keçi" kategorisi görünmese de, kulaklarının tüm zamanların en büyüğü olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuracağını söyledi.

GÜZELLİK YARIŞMASI KAZANDI

Narejo, "Doğumunun ardından 10 ila 12 gün içinde zaten tüm ulusal ve uluslararası medyada boy göstermeye başladı ve bir güzellik yarışmasını kazandı. 30 gün içinde o kadar popüler oldu ki ünlü bir şahsiyetin bile bu şöhret seviyesine ulaşması 25 ila 30 yıl alabilir” dedi. 

Simba'nın kulakları o kadar uzun ki Narejo, onları katlamak zorunda kalıyor. Ayrıca Simba'nın kulaklarını boynunda taşıyabilmesi için bir sistem tasarladı. Narejo, Simba'nın çektiği ilgiye karşı temkinli ve herhangi bir kötü niyeti savuşturmak için dua ve geleneklere başvuruyor. 

Narejo, "Kur'an ayetlerini okuyoruz. Büyüklerimizden miras kalan uzun bir geleneğin ardından, etrafına Kuran ayetleriyle güçlendirilmiş siyah bir ip bağladık” dedi. Narejo ayrıca, Pakistan'ın keçi yetiştiren bir ülke imajını desteklemek için Simba'yı damızlık olarak yetiştirmeyi planlıyor. (Guardian)