Şehir yetkilileri virüsün girmesi için bir yol olmadığından emin olmak için çalışırken, tüm balıkçılara ve avlarına günlük olarak Covid-19 için yapılan nükleik asit testinden geçmeleri mecbur tutuldu.

‘CORONA VİRÜS İTHALATI’

Xiamen Jimei bölgesinin siyasi ve yasal komitesine göre, her gün karaya çıktıktan hemen sonra hem geri dönen işçileri hem de onların “malzemelerini” temizlemek gerekiyordu, çünkü bazı balıkçılar denizdeyken yasadışı ticaret yapıyor veya denizaşırı gemilerle temas kuruyorlardı, bu da “koronavirüs ithalatıyla” sonuçlanıyor.

Xiamen Belediyesi Okyanus Geliştirme Bürosu’ndan bir çalışanın yerel basına verdiği demeçte, "Şu anda Xiamen şehrindeki tüm insanların Covid-19 testine ihtiyacı var ve yakalanan balıkların da test edilmesi gerekiyor" dedi. TV haber raporları, yetkililerin balıkların ağızlarını ve yengeçlerin alt kısımlarını temizlediğini gösterdi.

‘BALIKLARA KARANTİNA’ ÖNERİSİ

Kurallar geçen ayın sonlarında yayınlandı ve bu hafta basında gündem oldu. Sosyal medyada eğlenceye yol açan uygulama, Çin’in Twitter’ı olan Weibo'da ilgili bir hashtag 120 milyon kez okundu ve 6 binden fazla kişi tarafından tartışıldı. Bir paylaşımda, "Saçma, bu onlarca yıllık tuhaflığı temsil ediyor" denildi. Bir diğeri, yetkililerin bir adım daha ileri gitmesini, deniz yaşamını zorunlu sağlık kodu sistemine dahil etmesini ve uluslararası sulardan Çin topraklarına seyahat eden balıkların yedi günlük karantina uygulamalarını emretmesini önerdi. (Guardian)