Uzaktan çalışmaya daha çok pandeminin etkisiyle başlamış olsalar da çalışanların büyük çoğunluğu çalışma düzenlerindeki bu değişimden memnun. Buffer tarafından gerçekleştirilen “Uzaktan Çalışma Durumu” araştırmasına göre, çalışanların yüzde 97'si yarı zamanlı veya tam zamanlı olsun, uzaktan çalışmaya devam etmek istiyor. 2 bin 300’ten fazla çalışandan görüş alınan araştırmaya göre, katılımcıların 46'sı şirketlerinin uzaktan çalışmayı kalıcı hale getireceğini düşünüyor.

PANDEMİ ÖNCESİNDEN DAHA FAZLA TOPLANTI

Uzaktan çalışanların yüzde 41’ine göre, işlerindeki en belirgin değişiklik iletişim süreçlerinde yaşandı. Katılımcıların yüzde 52’si uzaktan çalışmaya geçiş sonrasında pandemi öncesine göre daha fazla toplantı yaptığını söylüyor. Yüz yüze toplantıların yerini online toplantılara bırakmasıyla şirketler iletişimde devamlılığı sağlamak için yenilikçi çözümlere yöneliyor.

'BİRÇOK İŞ YAPABİLİYOR'

Kullanıcılarına içerik yönetimi, raporlama, soru bankası, test, sınav oluşturma, webinar, video konferans oluşturma modülleriyle entegre bir sistem sunan platform hakkında bilgi veren Vedubox Genel Müdürü Bilgin Yazar, ”Artık birçok iş mekan bağımsız şekilde yapılabiliyor. Bu konudaki artan farkındalıkla birlikte şirketler uzaktan verimli çalışma platformlarını tercih etmeye başladı" dedi 

Vedubox Genel Müdürü Bilgin Yazar