Her yıl, Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılan Emeç’in ölüm yıldönümü bu sene koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayacak. 

31. YIL ÖNCE EVİNİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI

Genç yaşta başladığı gazetecilikte elde ettiği başarılarla, ardında önemli bir saygınlık ve iz bırakan gazeteci yazar Çetin Emeç, 31 yıl önce evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak katledildi. Gazeteci Çetin Emeç, gazeteye gitmek üzere Kadıköy Suadiye'deki evinin önünde bindiği araçta silahlı saldırıya uğradı. Çetin Emeç, çapraz ateşe tutulan otomobilde vücuduna isabet eden 7 kurşunla, 55 yaşında hayatını kaybetti. Şoförü Sinan Ercan da  saldırganların hedefi oldu. 

BASIN KONSEYİ: ÖZLEMLE ANIYORUZ

Basın Konseyi de Çetin Emeç’le ilgili bir anma mesajı yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

*Türk basınına getirdiği yenilikler ve yaptığı hizmetlerle büyük iz bırakan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’i, alçakça suikastla katledilişinin 31’inci yıldönümünde özlemle anıyoruz. 

*Gazeteci Çetin Emeç, 7 Mart 1990 günü evinden Hürriyet gazetesindeki işine gitmek üzere otomobiline bindiği sırada, pusu kuran tetikçilerin hedefi oldu. Hainler açtıkları ateşle Çetin Emeç’i ve şoförü Sinan Ercan’ı öldürüp kaçtı.

*Halkın gerçekleri öğrenmesinden korkan, özgür basın ve demokrasi düşmanlarınca gerçekleştirilen bu suikast, aradan geçen bunca yıla karşın maalesef tam olarak aydınlatılmadı, arkasındaki karanlık odaklar ortaya çıkarılmadı. 

*Yönettiği gazete ve dergilerle basında çığır açan Çetin Emeç, yaşamı boyunca ifade ve basın özgürlüğünden asla taviz vermeyen bir gazeteciydi. O aynı zamanda basınımızın yüz akı olan onlarca gazeteci yetiştirdi. 

*Basın Konseyi olarak, basınımıza büyük ve unutulmaz hizmetleri olan  Çetin Emeç’i katledilişinin 31’inci yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.