Gürer, eğitimli ve belgeli gençlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadrosunda istihdam edilerek yalnız ve yaşlı bireylerinin belirli bir ücret karşılığında bakılmalarının sağlanması gerektiğini belirtti. 
 
YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI BİREYLERİN BAKIM SORUNU 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşlı, hasta ve yalnız bireylerin günlük bakım ve kontrollerinin düzenli yapılabilmesini olanak sağlayacak olan önerisini TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı. 

BELGELİ VE EĞİTİMLİ KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR

Ülkemizin kanayan yarası haline gelen yaşlı ve kimsesizlerin bakımlarına ilişkin bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu alanda kamu kuruluşları ve belediyeler tarafından bazı hizmetlerin sunulduğunu ancak sürekli aynı evde kalacak, hastanede olduğu süreçte refakat edecek belgeli ve eğitimli kişilere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

HUZUREVLERİ VAR AMA…

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yalnız ve yaşlı bireyler için ülkemizdeki huzurevlerinin bir alternatif olarak düşünülebileceğini ancak evinde yaşayıp bakım için başkasının desteğine ihtiyaç duyanların içinde bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

BAKANLIK İSTİHDAM SAĞLAMALI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadrosunda istihdam edilerek, kamu kontrolünde, talebe göre, ücretli bir şekilde çalışmayı isteyenler için düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitimli, istekli, kayıtlı, görevli, sürekli yalnız ve yaşlı kişilerin evinde kalabilecek kişilerle hem istihdam hem yaşlılar için bir hizmet ağı oluşturulmalıdır” dedi.

HEM İSTİHDAM HEM DE YAŞLILAR İÇİN HİZMET ALANI 

Gürer, “Yalnız kişilerin bakacak bakıcılarla yaşadığı sorunlar da bu anlamda çözülecek ve yaşlılar için de bir hizmet alanı oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.