Deniz Gezmiş'in akrabası Enver Gezmiş, siyah beyaz olan kareleri renklendirip paylaştı. 

Fotoğrafların öyküsünü de anlattı...

İçişleri Bakanlığı önündeki fotoğrafları gazeteci, Ergin Konuksever çekmiş. 

84 yaşında olan duayen gazeteci elli yılın ardından o günleri anlattı. 

Deniz Gezmiş'in yakalandığı ortaya çıkar çıkmaz o dönem çalıştığı Günaydın Gazetesi'nin yönetiminin kendisini görevlendirdiğini belirten Konuksever, o günleri ve meşhur yeşil parka fotoğrafını anlattı. 

"1967'DEN BERİ ARKADAŞIMDI"

"Deniz, 1967'de  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmiş ve öğrenciler arasında sivrilmişti. Beni avukat Bozkurt Nuhoğlu tanıştırdı onunla. Onunla ilgili çok haber yaptım. Arkadaş olduk. Sonra kaçak duruma düştü. Her yerde aranıyordu. Hükümet mutlaka yakalanacak diye özel emir çıkardı. 16 Mart 1971'de Sivas'ta askerler yakaladı. Özel bir ekip Ankara'ya getirdi. İçişleri Bakanı makamına çağırdı. 17 günü getirildi." 

"ASKERE HİÇ SİLAH ÇEKMEDİM"

"Üzerinde yeşil parkası vardı. Sonradan sembol olan parkalı fotoğraflarını o gün ben çektim. Polisler, İçişleri Bakanı Menteşeoğlu'nun odasına getirdiler. Aralarında kısa bir konuşma oldu. Bakan'a sert cevaplar verdi.. odadan çıkarken bana 'yakalandığımda Mehmetçiğe silah çekmedim. Askere kurşun sıkmam' dedi. Cezaevine girer, çıkar diyordum, idam edileceği hiç aklıma gelmedizdi..."