DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Maltepe Belediyelerinde TİS imzalayan Genel İş Sendikası Genel Merkezi'ni Kartal Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Kartal Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkan ve yöneticileri ve işyeri temsilcileri, İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), Emeğin Gücü Derneği, Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KA-TAŞ-SEN) üyeleri de katılarak destek verdi.

İşçiler açıklamada sık sık "Kahrolsun İşçi Düşmanları”, “Direne Direne Kazanacağız”, ve “ İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarını attı.

Basın açıklamasında konuşan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, Genel İş Genel Merkezi'nin işçilerin iradesini yok sayarak TİS'i imzalamasına öfkeli ve kırgın olduğunu ve açıklamaya gelmediğini fakat emeğine, mücadelesine sahip çıkmaya devam ettiğini belirtti.
 
‘İŞÇİLERE  İHANET ETMEDİK’

Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte işçi temsilcilerinin emeklerinin görmezden gelindiğini ve iradelerinin yok sayıldığını savunan Arıkan, "Bu tiyatroyu daha önce farklı yerlerde gördüklerini belirterek “Burada da yaşanma ihtimalini bilmemize rağmen temsilcilerimiz uyumadan, dinlenmeden işçilerin iradesiyle anlaşmanın imzalanması için çaba harcadı. Yaşanan oyunu kabul etmiyoruz. Bizler hala işçinin içindeyiz çünkü biz işçiye bir hainlik yapmadık. İşçinin iradesini yok saymadık. Onlarla birlikte ve onların içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
 


Anlaşmanın greve 14 saat kala imzalandığını belirten Arıkan, bu durumun anayasal hak olan grev hakkına müdahale edilmiş olduğunu belirterek , “Belediye ile uzlaşmaya vararak bir çok maddeyi bitirmiştik. Sadece 7 madde kalmıştı. Bu maddeler işçilerin en çok beklentisinin olduğu ekonomik maddeler ve çalışma saatlerine ilişkin maddelerdi" dedi. İşçinin en çok önemsediği maddeler üzerinden genel merkezin sözleşmeyi imzalamasının peşkeş çekmek olduğunu ifade eden Arıkan "Herkesin bunun utancını taşıması gerekiyor” dedi.
 
‘SENDİKAL MÜCADELENİN KÖTÜ ÇOCUKLARI OLMAYA DEVAM  EDECEĞİZ’

Yaptıkları çalışmalarla bugüne kadar yapılamayan en iyi örgütlenmeyi sağladıklarını ve ilk defa üç belediyede grev örgütlediklerini 'Olmaz' denileni gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arıkan, “Evet, bizler sendikal mücadelenin içindeki kötü çocuklarız ve olmaya devam edeceğiz. Ötekileştirileceğiz, itileceğiz ama bu işçiyi bırakıp gitmeyeceğiz. İşçiyi bırakıp gidersek işçiye o zaman ihanet etmiş oluruz. Yılmayacağız. Bunlar korktu bırakıp gidecekler diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu süreçten sonra biz burada olduğumuz sürece buradaki işçinin bir tanesinin tırnağı incünse bunun hesabını soracağımızı söylüyoruz” dedi.
 
‘DAHA BÜYÜK HEDEFLER İÇİN KULLANACAĞIZ’

İşçilerin öfkelendiğini, hakaret ettiğini fakat bunda haklı olduğunu söyleyen Arıkan, “Siz haklısınız. 2 yıldır Türkiye’de olmayacak sınıfsal bir örgütlenme yaptık. 16 yıldır belediyelerde görülmemiş grevleri örgütledik. Şimdi bırakıp gitmek için değil daha büyük hedefler için çalışacağız. Nerede yanlışlar varsa oraları değiştirmek için iradeyi oluşturacağız. Bunun bedelini ödemekten korkmuyoruz. Bizim koltuk derdimiz yok. Döneriz işçilik yaparız ama kimsenin önünde boynumuz eğmeyiz” dedi. 

Basın açıklaması Kahrolsun İşçi Düşmanları”, “Direne Direne Kazanacağız”, sloganlarıyla sona erdi.