GSC'nin kurucu ortağı Paul Seaward, "Kuaförler ana caddelerde israfa en çok katkıda bulunanlardan biri. Salon sürdürülebilirliği konusunda Birleşik Krallık'ın ne kadar geride olduğunu görmek bizi şok etti, bu çok gecikmişti” dedi.

DENİZLERİ PETROLDEN TEMİZLEYECEK

GSC, kuaförlerden alınan saç kesimlerinin yaklaşık yüzde 99'unun çöpe gönderildiğini, ancak girişimin bir parçası olarak grubun saçları toplamaya başladığını söylüyor. 

Saçlar sayesinde plajlardaki petrol sızıntıları önlenmesi planlanıyor. 

GSC, şimdiye kadar 50 kilogramı temizleme operasyonlarında kullanılan 500 kilogram saçın toplandığını söylüyor. Diğer kalan saçlar ise bitkileri zenginleştiren protein ve azot içerdiğinden gübrelemede kullanmaları çiftçilere verilecek.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Salonu geçen yıl GSC'ye katılan Karine Jackson şunları söyledi: "Her salon katılmalı, kendi atıklarımızın sorumluluğunu almalıyız. Bu sadece devasa bir şeyin başlangıcı.” GSC, programa katılmak için bir kereye mahsus 125 sterlin tutarında bir ödeme talep ediyor ve salonları bunu karşılamak için fiyatlarına küçük bir “yeşil ücret” eklemeye teşvik ediyor.

Newcastle'da bulunan bir salonunun sahibi Paula Todd, "Geri bildirimler o kadar olumluydu ki, müşterilerimiz yaptığımız işe değer veriyor ve sadece onlar için değil, tüm çevre için biraz daha fazla önemsediğimizi biliyor" dedi.

(Guardian)