Rahibe Andre olarak bilinen Lucile Randon, 11 Şubat 1904'te, Birinci Dünya Savaşı'na daha on yıl varken, Güney Fransa'da doğdu. Şimdi, Akdeniz kıyısındaki Toulon'da bir huzurevinde yaşıyor, her güne kahvaltıyla başlıyor ve ardından gözleri artık göremese de ibadetini yapıyor.

‘HEDEFİ 122’

Huzurevinin İletişim Direktörü David Tavella, "Mutlu, bu ilgiden çok hoşlanıyor" dedi ve kendisinin kısa bir basın toplantısı düzenleneceğini de sözlerine ekledi. Tavella, “Ama bu sadece bir adım, çünkü asıl hedefi 1997'de öldüğünde 122 yaşında olan Jeanne Calment'i geçmek” dedi.

Bu yıl Rahibe Andre, gönderilen birçok mektup ve çikolata kutusu arasında Başkan Emmanuel Macron tarafından yazılmış yeni yıl mesajı aldı.

‘AÇIK ARA EN YAŞLISI’

Daha önce Uluslararası Uzun Ömür Veritabanı (IDL) ve Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en yaşlısı olarak kabul edilen kişi, Pazartesi günü Japonya'da 19 Nisan'da ölümü açıklanan Kane Tanaka'ydı.

IDL ve Fransız Demografik Enstitüsü'nün (INED) bilgisayar bilimcisi Laurent Toussaint, ölümüyle birlikte, "Rahibe Andre gerçekten de açık ara dünyanın en yaşlısı oldu ve ondan sonra ikinci sırada 115 yaşındaki Polonyalı bir kadın var" dedi.

UZUN YAŞAMIN SIRRI ‘MAVİ BÖLGELER’DE

Asırlıkların çoğu, Japonya'daki Okinawa veya İtalya'nın Sardunya adası gibi, insanların ortalamadan daha uzun yaşadığı, dünyanın mavi bölgelerinde bulunur. Ancak Fransa, mavi bölge olarak kabul edilmese de, istatistik enstitüsü Insee'ye göre, yaklaşık 40'ı 110 veya daha büyük olan 30 bin asırlık nüfusa sahip. (France 24)