An An, 1999 yılında Çin tarafından bir dişi pandayla birlikte Hong Kong'a hediye edilmesinden sonra hayatının çoğunu Ocean Park'ta geçirdi. Dişi panda Jia Jia, 2016 yılında 38 yaşında öldü ve onu hayvanat bahçesinde esaret altında bulunan en yaşlı dişi panda yaptı. 

Ocean Park, An An'ın parkla birlikte büyüyen ve yerli halk ve turistlerle bağlar kuran bir aile üyesi olarak yasını tuttu. Ocean Park’ın Başkanı Paulo Pong yaptığı açıklamada, “An An, sayısız iç ısıtan anlarla bize güzel anılar getirdi. Zekası ve oyunculuğu çok özlenecek" dedi.

İNSAN YAŞINA GÖRE 105 

An An, yaşlı pandalar arasında yaygın bir durum olan yüksek tansiyona sahipti. Son üç hafta içinde An An, sağlığı kötüleştiği için parktaki ziyaretçilerden uzak tutulmuştu. Katı yiyecekleri yemeyi bıraktı ve son günlerde daha az aktifti. Geçen hafta yüzlerce kişi, Ocean Park'taki bir gönderiye An An'ın durumu hakkında yorum yaparak, ona acil şifalar diledi.

Ocean Park, Ocean Park ve yetkililerin Panda Koruma ve Araştırma Merkezi'ne danıştıktan sonra Perşembe sabahı daha fazla acı çekmesini önlemek için ötenazi yapıldığını söyledi. Açıklamada, "An An, 35 yaşında, yani insan yaşı için 105 yıl eşdeğeri olan, dolu dolu bir hayat yaşadı" denildi. (AP)