SpaceX şirketinin Teksas’taki Ar-Ge tesisinde izleyicilere, "Düzenleyici onayının ve donanımın aynı anda hazır olmasını takip ediyoruz" dedi.

Musk, düzenleyici süreci daha fazla araştırmak isterse, uçuş operasyonlarının Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne kaydırılması nedeniyle, Starship için başka bir fırlatma rampasının yapım aşamasında olduğu için aylarca gecikmeye yol açacağını söyledi.

APOLLO’DAN DAHA GÜÇLÜ

Musk konuşmasında, "İnsanların oldukça heyecanlanacağını düşündüğüm gelecekte bazı duyurular olacak. Starship'i kullanmak isteyecek birçok müşteri var [ancak] onların hevesini çalmak istemiyorum; onlar kendi duyurularını yapacaklar" dedi.

120 metre yüksekliğe sahip yeni SpaceX roket sistemi şimdiye kadar tasarlanmış en büyüğüdür. Sonunda gökyüzüne çıktığında, 1960'larda ve 1970'lerde Ay'a insan gönderen araçların iki katından fazla itiş gücüyle pistten inecek.

Apollo Satürn V roketlerindeki ana motorlar, ateşlendiğinde yaklaşık 35 meganewton güç sağladı. Starship, ilk aşamasında yaklaşık 75 meganewtona ulaşacak.

UZAY TURİZMİ

Musk, Starship sisteminin bir kez tamamen geliştirildiğinde, insanları Ay ve Mars'a götürme kapasitesinden daha fazlasını yapacağını ve ABD uzay ajansının, astronotları ay yüzeyine yerleştirmek için bir Starship versiyonu yapmak için SpaceX ile zaten sözleşme yaptığını söyledi.

Roket sistemi ayrıca insanları ve kargoları dünyanın dört bir yanına hızlı bir şekilde taşıyabilir. Gerçekten de, Musk’ın Starship'i, Starlink yörünge geniş bant ağının devam eden dağıtımının merkezi olarak görüyor.

Musk, "Uçaklar ilk çıktığında oyuncak olarak görülüyorlardı. Wright Kardeşler ilk havalandığında çoğu insan sadece ata biniyordu; dünyanın her köşesine on binlerce uçağın uçacağını hayal bile edemezlerdi. Dolayısıyla, bu gerçekten çok derin bir durum olabilir ve bu noktada tüm kullanım durumlarını gerçekten hayal bile edemiyoruz" dedi. (BBC)